Elke zucht telt!

- 2 september 2023

Schrijf je in

Fiets mee

Leuk dat je wil meefietsen! Hieronder vind je alvast wat algemene praktische informatie en een overzicht van de route met de verschillende startplaatsen. In het overzicht kan je per startplaats verder klikken voor meer specifieke informatie en het respectievelijke inschrijvingsformulier.

Loop mee

In de feestzone op het Kerkplein in Zingem organiseren we een heuse tombolaloop. Hoe meer rondjes je aflegt op het lokale parcours (600m), hoe meer kans je maakt op mooie prijzen!

Algemene informatie deelname

Voorwaarden deelname

Zin om mee te rijden? Tof! Voor elke fietser is er een uitdagende afstand! Het streefdoel is per meegereden km minstens één euro sponsoring te zoeken. Dat betekent dus voor:

 • Calais: 315 euro
 • Dranouter: 215 euro
 • Zeepreventorium: 140 euro
 • Zingem – Gent – Zingem: 50 euro

Na je inschrijving krijg je van ons alle info die je zal helpen om dit bedrag te verzamelen. Ga dus gerust op zoek naar mensen en/of organisaties die je willen sponsoren!

Wat krijg je van ons?
 • Specifiek voor renners langste afstand voorzien wij:
  • personen- en fietsvervoer naar startplaats
  • hotel (overnachting met half pension)
  • betaling verloopt na inschrijving
 • Voor alle renners:
  • bijstand bij pech: materieel en EHBO
  • het thuisfront kan ons volgen via een livestream
  • op grondgebied België: professionele motorbegeleiding
  • een onvergetelijke dag met massa’s positieve energie!
Wanneer worden we in Zingem verwacht?

We worden tussen 20u00 en 21u00 verwacht in Zingem om een intrede te maken zoals je er nooit één gedaan hebt. Vergeet dus zeker niet mensen uit te nodigen om te komen kijken. In Zingem zelf zullen er gedurende de dag heel wat activiteiten zijn.

Overzicht route (traject)

Nog 325 km
L
Nog 325 km

Calais

- VOLZET -

Calais is een stad in het Franse departement Pas-de-Calais. Het is overigens de grootste stad van dit departement met zo’n 76.000 inwoners. Calais ligt aan het gelijknamige Nauw van Calais en is onder andere bekend door de Eurotunnel, ook wel de Kanaaltunnel genoemd. Het stadje heeft een zeer rijke geschiedenis die valt te herleiden tot aan de 13e eeuw en volgens sommige bronnen zelfs eerder. De vele kerken, musea en andere bezienswaardigheden in de stad en omgeving maken het zeker een bezoek waard.

Nog 200 km
L
Nog 200 km

Dranouter

- VOLZET -

Dranouter, het kleine dorpje in de Westhoek is vooral bekend van het festival dat er elk jaar begin augustus wordt georganiseerd. Voor fietsers is het een ideale vertrekplaats om de omliggende heuvels van Heuvelland te ontdekken.

Nog 110 km
L
Nog 110 km

Zeepreventorium

- VOLZET -

Het Zeepreventorium De Haan is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren van 0 t.e.m. 18 jaar met chronische aandoeningen en specifieke revalidatienoden. Jongeren kunnen opgenomen worden tot 21 jaar. Voor mucoviscidosepatiënten is er geen leeftijdsbeperking. Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde, multidisciplinaire revalidatie voor elk kind of jongere en iedere aandoening. Alle kinderen en jongeren met chronische revalidatienoden kunnen hier terecht.

Aankomst!
L
Keulen Zingem - kerk Zingem
Aankomst!

Kerkplein - Zingem

We eindigen na 315 km op het kerkplein in Zingem. We worden tussen 20u00 en 21u00 verwacht in Zingem om een intrede te maken zoals je er nooit één gedaan hebt. Vergeet dus zeker niet mensen uit te nodigen om te komen kijken.
In Zingem zelf zullen er gedurende de dag heel wat activiteiten zijn.